Τρίτη 24 Απριλίου 2018

NOESIS SUMMER CAMP: EXPLORA 2018

 Explora 2018 – πενθήμερα καθημερινά προγράμματα

Το σχολείο σταματάει, το Explora ξεκινάει!
Για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου
Κάντε εγγραφή μέχρι τις 15/5 με κόστος συμμετοχής 95€!
 
 

 

Θέλετε το παιδί σας να κάνει κάτι διασκεδαστικό και ταυτόχρονα μοναδικά ενδιαφέρον αυτό το καλοκαίρι; Το καλοκαιρινό πρόγραμμα Explora στο ΝΟΗΣΙΣ για τελειόφοιτους Δημοτικού και Γυμνασίου στο ΝΟΗΣΙΣ  προσφέρει αυτή τη δυνατότητα.

Για δηλώσεις συμμετοχής μόνο ηλεκτρονικά πατήστε http://events.noesis.edu.gr/booking/

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ:



Για μαθητές Δημοτικού, περίοδοι διεξαγωγής: 18-22/06, 25-29/06
 
Α΄- Γ΄ Δημοτικού
Το καλοκαιρινό πρόγραμμα Explora στο ΝΟΗΣΙΣ για μαθητές που τελείωσαν την Α΄- Γ΄ Δημοτικού είναι ο ιδανικός συνδυασμός ψυχαγωγίας και δημιουργικής απασχόλησης. Μαθαίνουμε για την ενέργεια, την ανακύκλωση, το νερό και τη σημασία του, το διάστημα και τους πλανήτες με ποικίλες δραστηριότητες μέσα στο Μουσείο Τεχνολογίας και το Πλανητάριο, αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο του ΝΟΗΣΙΣ. Τα παιδιά έρχονται πιο κοντά στον κόσμο της επιστήμης και της τεχνολογίας μέσα από το παιχνίδι και τη διασκέδαση, μαθαίνοντας ταυτόχρονα τη σημασία της συνεργασίας και της ομαδικότητας. Διασκεδαστικά πειράματα, ρομποτική, δημιουργικές κατασκευές, προβολές στο Πλανητάριο και το Κοσμοθέατρο, ένα διαφορετικό κυνήγι θησαυρού και ομαδικά παιχνίδια κάνουν κάθε μέρα μοναδική.

Δ΄- ΣΤ΄ Δημοτικού
Το καλοκαιρινό πρόγραμμα Explora στο ΝΟΗΣΙΣ για μαθητές που τελείωσαν την Δ΄- ΣΤ΄ Δημοτικού εστιάζει στην τεχνολογία, με δραστηριότητες STEM, οι οποίες περιλαμβάνουν κατασκευές και διάφορες δοκιμασίες. Ανακύκλωση και αειφορία, ρομποτική, ηλεκτρισμός, μηχανική, drones είναι μερικές από τις θεματικές του προγράμματος. Μέσα από τις ποικίλες δραστηριότητες (κατασκευή μιας υδραυλικής πλατφόρμας, ενός καταπέλτη, μιας μηχανής γραφής, κ.ά.) εκφράζεται η ευρηματικότητα των παιδιών, ενώ παράλληλα ενισχύονται η συνεργασία και η ομαδικότητα. Οι προβολές στο Πλανητάριο, το Κοσμοθέατρο και τον Προσομοιωτή συμπληρώνουν ένα διασκεδαστικό και δημιουργικό πενθήμερο.

Για μαθητές Α΄- Γ΄ Γυμνασίου, περίοδος διεξαγωγής: 25-29/06
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές που τελείωσαν την Α΄- Γ΄ Γυμνασίου.
Τα παιδιά εμπλέκονται σε δραστηριότητες STEM, οι οποίες αντλούν τη θεματολογία τους από την τεχνολογία και τις θετικές επιστήμες. Υλοποιούν μηχανικές κατασκευές δουλεύοντας σε ομάδες και ακολουθώντας οδηγίες, επιστρατεύοντας κυρίως τη δική τους ευρηματικότητα, δοκιμάζουν τις κατασκευές τους σε ευφάνταστες δοκιμασίες, σχεδιάζουν το δικό τους επιτραπέζιο παιχνίδι με επιστημονικό περιεχόμενο, μαθαίνουν να χειρίζονται drones, παρακολουθούν προβολές στο Πλανητάριο, το Κοσμοθέατρο και τον Προσομοιωτή, επισκέπτονται το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών (ΙΝΕΒ) και το Ινστιτούτο Χημικών Διεργασιών και Ενεργειακών Πόρων (ΙΔΕΠ) στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) και έρχονται σε επαφή με τους ερευνητές στα εργαστήριά τους.

Γενικές πληροφορίες για το Explora
Στις παροχές του προγράμματος περιλαμβάνονται: πρωινό snack, ελαφρύ γεύμα (σάντουιτς), αναμνηστικό μπλουζάκι και φωτογραφία, ασφαλιστική κάλυψη.
Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των δραστηριοτήτων πραγματοποιούνται από ειδικευμένο προσωπικό του ΝΟΗΣΙΣ, καθώς και από εξωτερικούς συνεργάτες.
Διάρκεια καθημερινού προγράμματος: 9.00 – 15.00
Προσέλευση: 8.30 – 9.00
Αποχώρηση: 15.00 – 15.15

Κόστος συμμετοχής: 120€. Κάντε εγγραφή μέχρι τις 15/5 με κόστος συμμετοχής 95€!


Διαδικασία Εξασφάλισης Συμμετοχής
1. Συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής.
2. Τρόποι πληρωμής:
– Ηλεκτρονική εγγραφή και πληρωμή. Γίνονται δεκτές όλες οι χρεωστικές / πιστωτικές κάρτες VISA, Mastercard.
– Εγγραφή και πληρωμή στα ταμεία του ΝΟΗΣΙΣ, βάσει διαθεσιμότητας, κατά τις ώρες λειτουργίας του ταμείου (Τρίτη έως Παρασκευή 9:00 – 15:00, Σάββατο 13:30 – 20:00, Κυριακή 11:30 – 18:00).
3. Εξασφάλιση συμμετοχής:
Η οριστική συμμετοχή στο πρόγραμμα εξασφαλίζεται με την καταβολή του ποσού συμμετοχής και τη λήψη επιβεβαιωτικού email.

Πληροφορίες:
τηλέφωνο 2310 483 000, εσωτερικό 2
Δευτέρα ως Παρασκευή, 11.00 – 14.00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η 1η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2024

 Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1/2 η αιμοδοσία του συλλόγου μας.  Ευχαριστούμε τα μέλη μας καθώς και την 1η ΕΠΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ για τη συμμετο...