Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Καλοκαιρινές Δραστηριότητες και Θερινή Απασχόληση για παιδιά στη Θεσσαλονίκη | 2020




Τα σχολεία λειτουργούν από τις αρχές του Ιουνίου , αλλά πριν καλά καλά τελειώσει ο μήνας τελειώνει οριστικά η φετινή ταλαιπωρημένη σχολική χρονιά! Το καλοκαίρι αυτό, αν και μικρότερο σε διάρκεια, αναμένεται στην πόλη μας να είναι άκρως διασκεδαστικό αλλά και εκπαιδευτικό!

Οι δημιουργικές ομάδες της πόλης, θέλοντας να κερδίσουν το χαμένο χρόνο, έχουν βάλει τα δυνατά τους και έχουν σχεδιάσει υπέροχα προγράμματα παιχνιδιού και δραστηριοτήτων για να κρατήσουν απασχολημένα τα παιδιά, πριν αποδράσουν οικογενειακώς σε παραλίες και χωριά!

Δείτε τις δραστηριότητες ανά περιοχή:


Ανατολικά | Παπάφη – Ντεπώ

Μονόκυκλο – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Φέτος το καλοκαίρι, το Μονόκυκλο, η σχολή Τσίρκο στη περιοχή Π. Συνδίκα, σας προσκαλεί σε μια εναλλακτική απασχόληση νηπίων και παιδιών δημοτικού για τις μέρες χωρίς σχολείο.
Από τις 29.06 έως τις 19.07, 3 εβδομάδες γεμάτες με ζογκλερικά παιχνίδια, ακροβατικά, εναέρια κόλπα και πολλά ακόμη.
Διάβασε περισσότερα εδώ > Μονόκυκλο – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Ο Κύκλος της Μελπομένης – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Φέτος το καλοκαίρι, από τις 29 Ιουνίου έως τις 28 Αυγούστου, το εργαστήρι θεάτρου «Ο Κύκλος της Μελπομένης» μετατρέπεται σε έναν παραμυθένιο τόπο, στον οποίο βασιλεύουν τα παιδιά, η δημιουργικότητα και η φαντασία! «Όνειρο Καλοκαιρινής…Μέρας» ο τίτλος του θερινού εργαστηρίου, το πλούσιο πρόγραμμα του οποίου έχουν σχεδιάσει και υλοποιούν η ηθοποιός Αννέτα Κορτσαρίδου και η θεατροπαιδαγωγός Μαρία Καστανάρα.
Διάβασε περισσότερα εδώ > Ο Κύκλος της Μελπομένης – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Montessori Lab – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Το νέο καλοκαιρινό πρόγραμμα του Montessori Lab ξεκινάει με πολλές αλλαγές!
Από τις 1 Ιουνίου ως και τις 28 Αυγούστου όλα τα τμήματα του εργαστηρίου θα αποτελούνται από 3 έως 4 άτομα (exclusive) και θα υπάρχει η δυνατότητα ένταξης σε πρωινό ή απογευματινό τμήμα.
Διάβασε περισσότερα > Montessori Lab – Τα καλοκαιρινά τμήματα

The School Project – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Με τη λήξη της σχολικής χρονιάς το «The School Project» λειτουργεί με πρωινό ωράριο και προσφέρει τις υπηρεσίες του σε μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων.
Διάβασε περισσότερα >The School Project – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Ανατολικά | Καλαμαριά – Άγιος Ιωάννης 

The Key Creative School – Τα καλοκαιρινά τμήματα 

Το φετινό καλοκαίρι, θα είναι διαφορετικά όμορφο!
Κάθε μέρα, από το πρωί μέχρι το απόγευμα, για 7 εβδομάδες, τα παιδιά θα κάνουν σαφάρι σε εξωτικές ηπείρους, σε διαφορετικά κλίματα, στην στεριά και στην θάλασσα. Με ευφάνταστους τρόπους, ανακαλύπτοντας αμέτρητες εκπλήξεις, στην ατελείωτη διασκέδαση!
Διάβασε περισσότερα > The Key Creative School – Τα καλοκαιρινά τμήματα 

Αναγνωστήριο – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Το καλοκαιρινό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης στο Αναγνωστήριο θα λειτουργήσει και φέτος για την περίοδο από 29 Ιουνίου έως 17 Ιουλίου. Τρεις εβδομάδες γεμάτες ζωγραφική, χειροτεχνίες, επιστημονικά πειράματα, εικονικά ταξίδια, κηπουρική!
Διάβασε περισσότερα > Αναγνωστήριο – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Το Σχολείο Αλλιώς – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Αυτό το καλοκαίρι το Σχολείο Αλλιώς υποδέχεται τους μικρούς του φίλους με μια σειρά από πολύ ενδιαφέρουσες δράσεις.  6 εβδομάδες με 6 διαφορετικές θεματικές ενότητες, που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον τους και θα τους γεμίσουν με πολλή χαρά, γνώση και καινούργιες εμπειρίες. Έτσι λοιπόν, οι μικροί φίλοι θα γίνουν θαλασσοπόροι, πειρατές αλλά και παλαιοντολόγοι , θα ζωντανέψουν την τέχνη, θα γνωρίσουν μυθικά πλάσματα, θα ταξιδέψουν στο διάστημα και θα λύσουν μυστήρια.
Διαβάστε περισσότερα εδώ > Το Σχολείο Αλλιώς – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Γραφίδα – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Με τη λήξη της σχολικής χρονιάς, η «Γραφίδα» υποδέχεται,  από το κέντρο της Καλαμαριάς, το  καλοκαίρι με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δραστηριοτήτων για παιδιά.  Σε ένα ασφαλές και φιλικό περιβάλλον οι μικροί φίλοι θα αποφορτιστούν από τη ρουτίνα του σχολείου και θα συμμετάσχουν σε πλήθος βιωματικών δραστηριοτήτων δημιουργώντας αξέχαστες εμπειρίες.
Διάβασε περισσότερα εδώ > Γραφίδα – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Ανατολικά | Τούμπα –  Χαριλάου – Τριανδρία

PlayTogether – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Το «PlayTogether» προσφέρει πρωινή δημιουργική απασχόληση το μήνα Ιούλιο για παιδιά ηλικίας 3 – 6 ετών. Οι μικροί φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν όμορφες και δημιουργικές καλοκαιρινές ώρες!
Διάβασε περισσότερα εδώ > PlayTogether – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Μικρό Επιστημονικό – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Το Μικρό Επιστημονικό γίνεται «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ»! Παιδιά και δάσκαλοι, μία οικογένεια…
Διάβασε περισσότερα εδώ > Μικρό Επιστημονικό – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Οίστρος – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Το καλλιτεχνικό εργαστήρι «Οίστρος» απασχολεί δημιουργικά τα παιδιά από 5 -12 ετών τα πρωινά του καλοκαιριού. Με ποικίλες δραστηριότητες και παιχνίδια τα παιδιά εκφράζονται δημιουργικά και διασκεδάζουν.
Διάβασε περισσότερα εδώ > Οίστρος – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Art Factory – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Στα παιδιά που αγαπούν τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες και την έκφραση μέσα από την τέχνη είναι αφιερωμένο το ολοήμερο πρόγραμμα της θερινής απασχόλησης στο Art Factory. Η ζωγραφικήτο θεατρικό παιχνίδι και οι κατασκευές είναι οι δραστηριότητες που θα απασχολήσουν δημιουργικά τους μικρούς φίλους στο ολοήμερο πρόγραμμα θερινής απασχόλησης.
Διάβασε περισσότερα εδώ > Art Factory – Τα καλοκαιρινά τμήματα


Ανατολικά | Θέρμη – Πυλαία

Πρότυπα Εκπαιδευτήρια – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Από 29 Ιουνίου έως 10 Ιουλίου πραγματοποιείται στα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης το φετινό Safari English Summer Camp!
Τηρώντας, φυσικά, τους κανόνες και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, το θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι «We are going on a safari». Για δύο εβδομάδες η αυλή του Σχολείου μεταμορφώνεται σε Μαύρη Ήπειρο, μεταφέροντας νοερά τους μικρούς κατασκηνωτές στη μακρινή αυτή περιοχή!
Διάβασε περισσότερα εδώ > Πρότυπα Εκπαιδευτήρια – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Robotixlab – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Ρομποτικοί ακροβάτες, ηλεκτρονικά ταχυδακτυλουργικά κόλπα, ψηφιακοί κλόουν, παιχνίδια λούνα παρκ σε μια διαδραστική, high tech εκδοχή αλλά και show από πραγματικούς μάγους, κλόουν και ακροβάτες του κλασικού τσίρκο. Όλα αυτά μέσα από την εκπαιδευτική φιλοσοφία ”Out of the BOX learning” της Robotixlab με κατασκευές, προγραμματισμό, πειράματα, δοκιμές, παιχνίδι, γέλιο και καινούργιες φιλίες!
Διάβασε περισσότερα εδώ > Robotixlab – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Ιχνηλάτης Ονείρων – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Ελάτε στο κτήμα Δέδα στο πουρνάρι Πυλαίας να γνωρίσετε τον κόσμο των αλόγων… Παίζοντας! Τα παιδιά θα μάθουν να φροντίζουν τα άλογα και να τα ετοιμάζουν για ιππασία με καθημερινά παιχνίδια ιπποκομίας.Θα γίνουν Ινδιάνοι και Καουμπόηδες και θα παίζουν στους ειδικά διαμορφωμένους εκπαιδευτικούς στάβλους και στο ινδιάνικο χωριό!
Διαβάστε περισσότερα > Ιχνηλάτης Ονείρων – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Ω2 – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Κάθε εβδομάδα είναι αφιερωμένη σε ένα θέμα, το οποίο προσεγγίζεται από διαφορετικές πλευρές: την αφήγηση, τις προβολές, τη μουσική, το θέατρο, τη ζωγραφική, τη γλυπτική, τη σκηνογραφία και τις κατασκευές. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ελεύθερο παιχνίδι στον υπαίθριο χώρο του Ω2.
Διάβασε περισσότερα > Ω2 – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Adventure Paintball – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Στο summer camp του «Adventure Paintball», που ξεκινά από 15 Ιουνίου, τα παιδιά θα ζήσουν μία φανταστική εμπειρία, με δράση και περιπέτεια, ενώ παράλληλα θα μάθουν αξίες όπως αυτή της ομαδικότητας και της λήψης αποφάσεων.
Διάβασε περισσότερα > Adventure Paintball – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Ανατολικά | Ρύσιο – Καρδία – Περαία

Avant Garde Sports Club – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Τα Summer Camps του Avant Garde επιστρέφουν! Οι εγκαταστάσεις θα γεμίσουν και πάλι με μικρούς αθλητές, παιδικά γέλια και νέους φίλους! Κάθε καλοκαίρι, όσοι συμμετέχουν στα «Summer Camps του Avant Garde Sports Club» γνωρίζουν νέα αθλήματα και ασχολούνται με εκπαιδευτικές δραστηριότητες που κάνουν κάθε μέρα ξεχωριστή.
Διάβασε περισσότερα εδώ > Avant Garde Sports Club – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Ιχθύς – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Το σούπερ, καλοκαιρινό πρόγραμμα αθλοπαιδείας, επανέρχεται ακόμη πιο ξέγνοιαστα και χαρούμενα, για παιδιά 4 ετών και άνω (χωρίς γονείς). ΠΑΝΤΑ με κύρια εφόδια την ασφάλεια, την εν -συναίσθηση και την ψυχαγωγία! Σε ένα υπέροχο beach bar στον Ποταμό Επανωμής – ιδιαίτερα kids – friendly – το Carousel, τις 2 πρώτες εβδομάδες του Ιουλίου τα πιτσιρίκια περνάνε τέλεια με την ομάδα κολύμβησης Ιχθύς!
Διάβασε περισσότερα > Ιχθύς – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Χαρά και Μουσική – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Στη Χαρά και Μουσική στην Άνω Περαία Θεσσαλονίκης τα παιδιά ηλικίας 5 – 10 ετών θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν καλοκαιρινές μουσικές εμπειρίες. Δύο εβδομάδες γεμάτες με μουσική ακρόαση, μουσική εκτέλεση και μουσική δημιουργία!
Διάβασε περισσότερα > Χαρά και Μουσική – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Συννεφούλα – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Μέσα σε ένα καταπράσινο κτήμα 23 στρεμμάτων, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν συναρπαστικές εμπειρίες! Αθλητικές και δημιουργικές δραστηριότητες, εκδρομές, δυνατές φιλίες, καινούριες εικόνες και πολλές περιπέτειες είναι μόνο κάποια από όσα θα ζήσουν κι αυτό το καλοκαίρι στο Happy Camp!
Διάβασε περισσότερα εδώ > Συννεφούλα – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Δυτικά | Πεύκα – Εύοσμος – Νεάπολη – Ωραιόκαστρο 

Πάρκο Δεινοσαύρων (Nouvelle) – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Στο πάρκο λειτουργεί για 10η χρονιά  Summer City Camp / Ημερήσια κατασκήνωση, με σύγχρονες προδιαγραφές λειτουργίας και ασφάλειας. Στόχος του Paradise Summer Camp είναι η πνευματική, φυσική, κοινωνική και ψυχική ανάπτυξη των παιδιών μέσα από βιωματικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες, αθλήματα, ομαδικό παιχνίδι και συμβίωση.
Διάβασε περισσότερα εδώ > Πάρκο Δεινοσαύρων (Nouvelle) – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Spectral – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Το καλοκαίρι έφτασε, το σχολείο σχεδόν τελειώνει και ήρθε η ώρα για λίγη δράση! Το SPECTRAL θα είναι εδώ με ένα πρόγραμμα γεμάτο χρώματα, μουσική, και ό,τι άλλο χρειαστεί! Τα παιδιά βάζουν τα φανταστικά τους γυαλιά, το μουσικό τους καπέλο, το πουκάμισο ζωγράφου και ταξιδεύουν παρέα στον κόσμο των τεχνών!
Διάβασε περισσότερα εδώ > Spectral – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Speech & Thoughts – Τα καλοκαιρινά τμήματα

To Κέντρο Λογοθεραπείας και Υποστήριξης SPEECH & THOUGHTS διοργανώνει θερινά τμήματα απασχόλησης από τις 20 Ιουνίου έως τις 31 Ιουλίου, με πλήθος δραστηριοτήτων που στοχεύουν στην ψυχαγωγία, την εκμάθηση και την καλλιέργεια ομαδικού πνεύματος στα παιδιά.
Διάβασε περισσότερα εδώ > Speech & Thoughts – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Happy Kiddo – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Αγαπημένοι πρωταγωνιστές κινουμένων σχεδίων καταφθάνουν στο K.Δ.Α.Π. του Happy Kiddo και παρασέρνουν τα παιδιά σε ένα ξέφρενο καλοκαίρι! Όχι… δε θα τους απολαύσουν αναπαυτικά από τις καρέκλες τους… Θα τους ακολουθήσουν στις περιπέτειες τους!
Διάβασε περισσότερα εδώ > Happy Kiddo – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Κέντρο

Μικροφυίες – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Ο παιδότοπος «Μικροφυίες» Θεσσαλονίκης, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, αναλαμβάνει την φύλαξη παιδιών, ηλικίας άνω των 4 ετών, για όλη την περίοδο του καλοκαιριού και για όσο παραμείνουν κλειστά τα σχολεία.
Διάβασε περισσότερα > Μικροφυίες – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Σχεδία στην πόλη – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Η «Σχεδία στην πόλη» διοργανώνει και φέτος το πρόγραμμα «Θερινές δημιουργικές διαδρομές με τα παιδιά» ανταποκρινόμενη στις ανάγκες των εργαζόμενων γονέων. Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε με στόχο να συνδυαστεί η μάθηση με τη δημιουργικότητα, τη χαρά και το παιχνίδι.
Διάβασε περισσότερα > Σχεδία στην πόλη – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Galileo Galilei Genaration – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Αμέσως μόλις κλείσουν τα σχολεία, το Galileo Galilei Generation ανοίγει τις πόρτες του για ένα Πολυθεματικό Γλωσσικό Καλοκαίρι που επιφυλάσσει πολλές και αξέχαστες εμπειρίες σε ένα ασφαλές περιβάλλον τηρώντας όλους τους κανόνες υγιεινής. Εκμάθηση ξένων γλωσσών, Αθλοπαιδίες, Παιχνίδι, Εξορμήσεις, Δημιουργική απασχόληση περιμένουν τους μικρούς φίλους.
Διάβασε περισσότερα εδώ > Galileo Galilei Genaration – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Kristiboni – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Από τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020 και κάθε μέρα Δευτέρα – Παρασκευή  από τις 8:00 έως τις 16:00, παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας μπορούν να απασχοληθούν δημιουργικά στο Εργαστήρι Ζωγραφικής Kristiboni.
Με πλούσιες εικαστικές και άλλες δράσεις όπως ζωγραφική, κολάζ, κατασκευές, μικρογλυπτική, επιτραπέζια παιχνίδια, προβολές κ.α.
Διάβασε περισσότερα εδώ >Kristiboni – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Σβούρα art lab – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Πέντε εβδομαδιαίοι κύκλοι στο θερινό αrt lαb της σβούρας θα γεμίσουν δημιουργικά τον χρόνο των καλοκαιρινών διακοπών. Θέατρο, εικαστικά, παιχνίδια, κίνηση, μουσική και STEAM εντάσσονται σε θεματικές ενότητες και γίνονται όχημα για ένα διασκεδαστικό καλοκαιρινό ταξίδι!
Διάβασε περισσότερα εδώ > Σβούρα art lab – Τα καλοκαιρινά τμήματα

AllStar Dance – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Η σχολή χορού AllStar Dance μετατρέπεται σ’ ένα καλοκαιρινό παιδικό προορισμό στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στις ολοκαίνουργιες εγκαταστάσεις, μέσα στη ΔΕΘ – HELEXPO στο περίπτερο 6. Μια ξεχωριστή καλοκαιρινή εμπειρία γεμάτη δραστηριότητες όπως χορός, θέατρο, μουσική άθληση και παιχνίδι περιμένει τα παιδιά ηλικίας 4  έως 11.
Διάβασε περισσότερα εδώ > AllStar Dance – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Τελλόγλειο – Τα καλοκαιρινά τμήματα

Το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. υποδέχεται τα παιδιά αυτό το καλοκαίρι  για να περάσουν έναν ευχάριστο και δημιουργικό μήνα, γνωρίζοντας κάθε φορά έναν νέο καλλιτέχνη, παίζοντας στην αυλή και εξερευνώντας τον υπέροχο κόσμο της γλυπτικής και της ζωγραφικής.
Διάβασε περισσότερα εδώ > Τελλόγλειο – Τα καλοκαιρινά τμήματα



 pigolampides.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η 1η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2024

 Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1/2 η αιμοδοσία του συλλόγου μας.  Ευχαριστούμε τα μέλη μας καθώς και την 1η ΕΠΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ για τη συμμετο...