Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΥΡΙΟ, 11/5/2018



      Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, στην οποία ανήκει η Ένωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, απέστειλε την κάτωθι ανακοίνωση για συμμετοχή των μελών μας στην αυριανή στάση εργασίας που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ:


Η   Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ   συμμετέχει στην  στάση εργασίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ  για αύριο  Παρασκευή 11/5/2018 και από ώρα 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου.

Βασικό  αίτημα της κινητοποίησης είναι η κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας  στο δημόσιο.
Στον ΟΑΕΔ όπως είναι γνωστό εργάζονται περίπου 160 συνάδελφοι με δικαστικές αποφάσεις, που κατά κοινή ομολογία καλύπτουν πάγιες ανάγκες. Οι συνάδελφοι εργαζόμενοι με δικαστικές αποφάσεις  ζουν καθημερινά με την ανασφάλεια και την ανισότητα.   Εργάζονται με μια σχέση εργασίας που γεννά ανισότητες στους χώρους εργασίας. Πρόκειται για μια χρόνια παθογένεια/κακή συνήθεια/πελατειακή λογική και  τακτική στο δημόσιο, να καλύπτονται πάγιες ανάγκες με εργαζόμενους από προγράμματα και  κάθε είδους ελαστικές σχέσεις εργασίας. Ο ΟΑΕΔ χρόνια τώρα τροφοδοτεί μέσω προγραμμάτων τις ελαστικές μορφές εργασίας.   Για να σταματήσει επιτέλους η εργασιακή  εκμετάλλευση από το επίσημο κράτος, για να σταματήσει το εμπόριο ελπίδας, για να σταματήσει κάθε εμπαιγμός, πρέπει να αντιδράσουμε μαζικά και οργανωμένα. 

Η Oμοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ συμμετέχει και στηρίζει τη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ και καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν ενεργά και στη στάση και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018, ώρα 13.00 στα Προπύλαια, για το θέμα των ελαστικών σχέσεων εργασίας (αναπληρωτές, συμβασιούχοι κλπ) στο Δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η 1η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2024

 Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1/2 η αιμοδοσία του συλλόγου μας.  Ευχαριστούμε τα μέλη μας καθώς και την 1η ΕΠΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ για τη συμμετο...