Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Επιστολή ΑΔΕΔΥ προς Υπουργούς Οικονομικών – Απονομή συντάξεων Δημοσίου

Σας παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή της ΑΔΕΔΥ προς τους αρμόδιους υπουργούς σχετικά με την απονομή συντάξεων:
 
Προς: 1. Υπουργό Οικονομικών
κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο
2. Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών
κ. Γεώργιο Χουλιαράκη
Κοιν.:
Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
κ. Έφη Αχτσιόγλου


Θέμα: Απονομή συντάξεων Δημοσίου.

Κύριοι Υπουργοί,

Όπως μας ενημέρωσε ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους η Κυβέρνηση τα τελευταία δυο χρόνια, από την ψήφιση του νόμου για τη μεταφορά της αρμοδιότητας της απονομής των συντάξεων του Δημοσίου στον ΕΦΚΑ, δεν έχει κάνει καμία ενέργεια για να προετοιμάσει αυτή την ομαλή μετάβαση.
Έπειτα από συναντήσεις υπηρεσιακών παραγόντων μεταξύ των δύο Υπηρεσιών, διαπιστώθηκε η πλήρης ανετοιμότητα του ΕΦΚΑ σε ΟΛΑ τα επίπεδα. Δεν είναι δυνατόν η ανικανότητα των «υπευθύνων» για τη δρομολόγηση των διαδικασιών, να οδηγεί σε απαξίωση του έργου που επιτελείται προς το κοινωνικό σύνολο. Η υπάρχουσα καθυστέρηση απονομής των συντάξεων θα συνεχιστεί σε μεγαλύτερο βαθμό, λόγω του ότι, ενώ το αργότερο σε δύο μήνες ο ΕΦΚΑ θα συνεχίσει ως διάδοχη κατάσταση, αυτός όχι μόνο δεν είναι έτοιμος, σε επίπεδο δομών, αλλά ούτε και σε στελέχωση με προσωπικό.
Είναι ορατός ο κίνδυνος της αύξησης του χρόνου αναμονής και δυσλειτουργίας του όποιου σχήματος δημιουργηθεί στο νέο φορέα.
Ύστερα από τα παραπάνω, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σας καλεί να λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα, έτσι ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η απονομή των συντάξεων του Δημοσίου.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΙΔΑΣ                  ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΕΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η 1η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2024

 Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1/2 η αιμοδοσία του συλλόγου μας.  Ευχαριστούμε τα μέλη μας καθώς και την 1η ΕΠΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ για τη συμμετο...