Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 
Καθαρά Δευτέρα στην Καλαμαριά


 Παραδοσιακό γλέντι με ξεφάντωμα από το πρωί "υπόσχεται" ο Δήμος Καλαμαριάς, την Καθαρά Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018. Όσοι επιλέξουν να παραμείνουν εντός των τειχών δεν θα μείνουν παραπονεμένοι, αν κατηφορίσουν προς την πλαζ Αρετσούς, καθώς το μουσικοχορευτικό πρόγραμμα και τα σαρακοστιανά εδέσματα θα τους "ανταμείψουν", ενώ μικρά και… μεγάλα παιδιά θα επιδοθούν στο πέταγμα του χαρταετού, στον ανοιχτό προσφερόμενο χώρο της πλαζ.

Σαρακοστιανά εδέσματα, φασόλια πιάζ, χαλβά, ταραμά, τουρσιά και κρασί μαζί με λαγάνες, θα απλωθούν στο μεγάλο υπαίθριο τραπέζι και θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν, όλοι όσοι βρεθούν εκείνη τη μέρα στην Καλαμαριά, έτσι όπως το απαιτεί άλλωστε και η παράδοση.

Παράλληλα ο χώρος θα πλημμυρίσει με καλή παραδοσιακή μουσική και τραγούδια που υπόσχονται να ικανοποιήσουν όλα τα γούστα. Στο τραγούδι θα είναι ο Αργύρης Κόκορης (και στο λαούτο) και η Ευγενία Μαυρομμάτη, στο κλαρίνο ο Αλέκος Ζώρας, στο βιολί ο Αστέριος Τράκας, στην ποντιακή λύρα ο Παναγιώτης Κογκαλίδης και στα κρουστά ο Λευτέρης Παύλου.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει από τις 11.00 το πρωί και θα κρατήσει μέχρι αργά το μεσημέρι.

 Κούλουμα 2018 στην Πυλαία

Την Καθαρά Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου εκδηλώσεις με τα "Κούλουμα 2018"  διοργανώνονται στην Πυλαία. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στον αύλειο χώρο του Πέτρινου Πολιτιστικού Κέντρου, από τις 11 το πρωί. Υπό τους ήχους της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής και με τη συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων της περιοχής θα προσφέρονται φασολάδα, λαγάνα, παραδοσιακός χαλβάς, νηστίσιμα εδέσματα και άφθονο κρασί σε όλους τους επισκέπτες, καθώς και χαρταετοί για μικρούς και μεγάλους!

 Δήμος Νεάπολης-Συκεών

Καθαρά Δευτέρα με παραδοσιακό γλέντι και πατροπαράδοτα φαγητά σε όλες τις ενότητες από τις 10 το πρωί:

Δημοτική Ενότητα Αγίου Παύλου (Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αγίου Παύλου-γήπεδο ποδοσφαίρου) : Με την Πανωραία και τη μουσική της παρέα.

Δημοτική Ενότητα Νεάπολης (Ανοικτό θέατρο Νεάπολης): Με το μουσικό σχήμα ΠΡΙΓΚΙΠΕΣΣΑ.

Δημοτική Ενότητα Πεύκων (Δημοτικό Κατάστημα Πεύκων-Ειρήνης 19: Με το συγκρότημα του Γιώργου Φανάρα.

Δημοτική Ενότητα Συκεών (Δεντροφυτεία Συκεών): Με το συγκρότημα του Σωκράτη Παπαϊωάννου.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου