Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Κινητικότητα -Β’ Κύκλος: Πότε συνεδριάζει η Επιτροπή -Πότε «ανοίγουν» αιτήσεις

Συνεχίζεται η συλλογή αιτημάτων από φορείς του δημοσίου που θέλουν να ενισχύσουν το ανθρώπινο δυναμικό τους μέσω μετακινήσεων και αποσπάσεων υπαλλήλων που επιθυμούν να αλλάξουν εργασιακό περιβάλλον με το νέο σύστημα κινητικότητας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο δεύτερος κύκλος του νέου συστήματος
θα «υποδεχθεί» πολύ περισσότερα αιτήματα από δημόσιες υπηρεσίες, κυρίως λόγω του ότι δεν υπάρχουν πλέον σοβαρές εκκρεμότητες με την ψηφιοποίηση των οργανογραμμάτων – βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή ενός φορέα στην κινητικότητα είναι να έχει επικαιροποιήσει τον οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας.

Ήδη, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι θέσεις που θα είναι διαθέσιμες στους υπαλλήλους θεωρείται δεδομένο ότι θα ξεπεράσουν τις 800, όσες ήταν περίπου και ο αριθμός των προσφερόμενων θέσεων στον πρώτο κύκλο.

Το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης προτίθεται να «κλείσει» την περίοδο «ζήτησης» από πλευράς φορέων, δηλαδή την προθεσμία εντός της οποίας μπορούν να καταθέτουν αιτήματα για υποδοχές υπαλλήλων. Στη βάση της λογικής των χρονοδιαγραμμάτων  που διέπουν βάσει νόμου το σύστημα της κινητικότητας -3 κύκλοι ανά έτος, τετράμηνη περιοδικότητα- προγραμματίζεται να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας στις 15 Μαρτίου, ώστε να αξιολογήσει τα αιτήματα των φορέων και να εγκρίνει όσα πληρούν τις προϋποθέσεις.

Άρα, με έναν πρόχειρο υπολογισμό και σε περίπτωση που δεν προκύψουν απρόοπτα, η πλατφόρμα της κινητικότητας αναμένεται να ανοίξει για τις αιτήσεις των δημοσίων υπαλλήλων εντός του Απριλίου.

aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η 1η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2024

 Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1/2 η αιμοδοσία του συλλόγου μας.  Ευχαριστούμε τα μέλη μας καθώς και την 1η ΕΠΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ για τη συμμετο...