Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Δόθηκε παράταση υποβολής στις φορολογικές δηλώσεις

Υπεγράφη η απόφαση για παράταση στις φορολογικές δηλώσεις και σύμφωνα με πληροφορίες, η υποβολή θα κρατήσει μέχρι τις 26 Ιουλίου. 

Μέχρι και πριν από λίγο, είχαν υποβληθεί 3,9 εκατομμύρια δηλώσεις κάτι που σημαίνει ότι σε εκκρεμότητα παραμένουν αυτή τη στιγμή περίπου 2,4-2,5 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις. Και μόνο το γεγονός ότι από τις υπολειπόμενες φορολογικές δηλώσεις, το υπουργείο Οικονομικών πρέπει να βεβαιώσει φορολογικά έσοδα άνω των δύο δις. ευρώ, αποκαλύπτει το γιατί θα υπάρξει «γενναία» παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. 

Η παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, θα πάει πίσω και μια σειρά από άλλες υποχρεώσεις: 


1. Όσοι δικαιούνται το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ θα πρέπει να υποβάλλουν καινούργια αίτηση προκειμένου να κριθεί η διατήρηση του δικαιώματος και με βάση τα εισοδήματα του 2017. Η προθεσμία για την υποβολή των σχετικών αιτήσεων λήγει έναν μήνα μετά την λήξη της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων κάτι που σημαίνει ότι θα φτάσουμε στα τέλη Αυγούστου. 

2. Τα ειδοποιητήρια του ΕΝΦΙΑ είναι δεδομένο πλέον ότι δεν πρόκειται να σταλούν τον Αύγουστο. Θα σταλούν τον Σεπτέμβριο και τον ίδιο μήνα θα πρέπει να πληρωθεί η πρώτη δόση μαζί με τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων. 

3. Κανονικά, οι δηλώσεις πόθεν έσχες θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου. Μένει να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινήσεις σχετικά με το αν θα παραμείνει η συγκεκριμένη προθεσμία ή όχι. 

4. Την επόμενη δόση του επιδόματος τέκνων θα την εισπράξουν από τις 25-27 Ιουλίου όσοι κάνουν φορολογική δήλωση και έντυπο Α21 μέχρι τις 20 Ιουλίου. Μένει να φανεί αν η παράταση στην προθεσμία υποβολής της φορολογικής δήλωσης θα παρασύρει και αυτή τη διαδικασία. 


Πηγή: parapolitika.gr


Υπεγράφη η απόφαση για παράταση στις φορολογικές δηλώσεις και σύμφωνα με πληροφορίες, η υποβολή θα κρατήσει μέχρι τις 26 Ιουλίου. Μέχρι και πριν από λίγο, είχαν υποβληθεί 3,9 εκατομμύρια δηλώσεις κάτι που σημαίνει ότι σε εκκρεμότητα παραμένουν αυτή τη στιγμή περίπου 2,4-2,5 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις. Και μόνο το γεγονός ότι από τις υπολειπόμενες φορολογικές δηλώσεις, το υπουργείο Οικονομικών πρέπει να βεβαιώσει φορολογικά έσοδα άνω των δύο δις. ευρώ, αποκαλύπτει το γιατί θα υπάρξει «γενναία» παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Η παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, θα πάει πίσω και μια σειρά από άλλες υποχρεώσεις: 1. Όσοι δικαιούνται το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ θα πρέπει να υποβάλλουν καινούργια αίτηση προκειμένου να κριθεί η διατήρηση του δικαιώματος και με βάση τα εισοδήματα του 2017. Η προθεσμία για την υποβολή των σχετικών αιτήσεων λήγει έναν μήνα μετά την λήξη της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων κάτι που σημαίνει ότι θα φτάσουμε στα τέλη Αυγούστου. 2. Τα ειδοποιητήρια του ΕΝΦΙΑ είναι δεδομένο πλέον ότι δεν πρόκειται να σταλούν τον Αύγουστο. Θα σταλούν τον Σεπτέμβριο και τον ίδιο μήνα θα πρέπει να πληρωθεί η πρώτη δόση μαζί με τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων. 3. Κανονικά, οι δηλώσεις πόθεν έσχες θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου. Μένει να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινήσεις σχετικά με το αν θα παραμείνει η συγκεκριμένη προθεσμία ή όχι. 4. Την επόμενη δόση του επιδόματος τέκνων θα την εισπράξουν από τις 25-27 Ιουλίου όσοι κάνουν φορολογική δήλωση και έντυπο Α21 μέχρι τις 20 Ιουλίου. Μένει να φανεί αν η παράταση στην προθεσμία υποβολής της φορολογικής δήλωσης θα παρασύρει και αυτή τη διαδικασία. Πηγή: parapolitika.gr

Πηγή: http://myportal.gr/dothike-nea-paratasi-ipovolis-stis-forologikes-dilosis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η 1η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2024

 Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1/2 η αιμοδοσία του συλλόγου μας.  Ευχαριστούμε τα μέλη μας καθώς και την 1η ΕΠΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ για τη συμμετο...