Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Noesis προβολές Πλανητάριου, προβολές Προσομοιωτή & προβολές Κοσμοθεάτρου

Μπορεί κάποιος να έχει διαβάσει για τους κόκκινους γίγαντες και τους άσπρους νάνους, για τις πτώσεις των μετεωριτών και τις μαύρες τρύπες. Αλλά ποτέ δεν είδε τη γέννηση και το θάνατο ενός αστεριού μπροστά του. Ούτε είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά τη Μεγάλη Έκρηξη. Ή να θαυμάσει τις αποχρώσεις των δαχτυλιδιών του Κρόνου.

Στην πανοραμική, θολωτή οθόνη του Πλανηταρίου, ένας καινούργιος, μαγικός κόσμος, ξεδιπλώνεται μπροστά στο θεατή. Ένας κόσμος οικείος και φιλικός. Το πλανητικό μας σύστημα. Ο γαλαξίας μας. Το Σύμπαν.

Με θόλο εξωτερικής διαμέτρου 25m και εσωτερικής 18m, με 150 επικλινείς θέσεις και εξοπλισμένο με προβολικά μηχανήματα και ηλεκτρoνικούς υπολογιστές της τελευταίας ψηφιακής τεχνολογίας, το Πλανητάριο του "ΝΟΗΣΙΣ" εξασφαλίζει τις καλύτερες συνθήκες για ένα μαγικό ταξίδι μακριά από τους νόμους της βαρύτητας της Γης.

Μπορεί, για όσους ασχολούνται συστηματικά με την αστρονομία, να λειτουργεί κατά βάση εκπαιδευτικά, προσφέρει όμως και στον αμύητο επισκέπτη μία μοναδική ευκαιρία. Να απολαύσει, με ένα μοναδικό τρόπο την ομορφιά της ανακάλυψης των μυστικών του ουρανού.

Για θεατές άνω των 5 ετών.


Το ΝΟΗΣΙΣ θα είναι κλειστό 30/07/18 - 17/08/18.



Προβολές:




• Εξωγήινοι Κόσμοι
• "Από τη Γη στο Σύμπαν"
• Ζουλοφύλακες 2
• Δυο μικρά κομμάτια γυαλί

Πρόγραμμα λειτουργίας και προβολών που ισχύει μέχρι τις 31/8/2018:


ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΤΗΣ

 Οι 18 ειδικά διαμορφωμένες θέσεις του Προσομοιωτή του "ΝΟΗΣΙΣ", αποτελούν το μέσο για ανεπανάληπτες εμπειρίες. Εγκατεστημένες πάνω σε 3 εξαθέσια οχήματα, που κινούνται συγχρονισμένα με το προβαλλόμενο τρισδιάστατο (3D) ή δισδιάστατο (2D) θέαμα, δημιουργούν στο θεατή συνθήκες ακριβούς προσομοίωσης. Η αίσθηση είναι μοναδική.

Προσοχή: Δεν επιτρέπεται για λόγους ασφαλείας η είσοδος σε άτομα κάτω των 7 ετών. Ελάχιστο επιτρεπόμενο ύψος τα 1,20 μ.

Προβολές:
• Moon Thunder
• Κατακόμβες

Το πρόγραμμα λειτουργίας και προβολών που ισχύει από 19/6 μέχρι 31/8/2018:


Κοσμοθεάτρο

Το Κοσμοθέατρο ή κινηματογράφος γιγαντοοθόνης, είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές αίθουσες του "ΝΟΗΣΙΣ" και μία από τις καλύτερες αίθουσες προβολής στην Ευρώπη.

Δεν είναι μόνο το μέγεθος του χώρου ή της επίπεδης γιγαντοοθόνης, ύψους 17m και πλάτους 23m (της μεγαλύτερης στην Ελλάδα), ούτε ο απόλυτα ευκρινής ψηφιακός ήχος "DTS dobly surround", που παράγεται από 30 ηχεία και 11 ενισχυτές, που κάνουν την παρακολούθηση μίας ταινίας στο Κοσμοθέατρο ανεπανάληπτη εμπειρία. Είναι η αίσθηση ότι βρίσκεσαι πραγματικά εκεί. Στην κορυφή του Έβερεστ ή στις υπόγειες στοές των ταφικών μνημείων Αιγύπτιων βασιλέων, στα βάθη του Ειρηνικού δίπλα στα δελφίνια ή στα Νορβηγικά φιόρδ, έτοιμος για μία ελεύθερη πτώση στο κενό. Όποια ταινία και να επιλέξεις να παρακολουθήσεις, το Κοσμοθέατρο σου εγγυάται μια απίστευτη εμπειρία, μια ανεπανάληπτη διαδρομή.
Η αίθουσα αυτή προβάλει και τρισδιάστατες (3D) κινηματογραφικές ταινίες, το μέλλον της οπτικοακουστικής ψυχαγωγίας.

Για θεατές άνω των 5 ετών.

Προβολές:
• Τα θαύματα της Μηχανικής 3D
• Δεινόσαυροι 3D

Το πρόγραμμα λειτουργίας και προβολών που ισχύει από 19/6 μέχρι 31/8/2018:




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η 1η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2024

 Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1/2 η αιμοδοσία του συλλόγου μας.  Ευχαριστούμε τα μέλη μας καθώς και την 1η ΕΠΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ για τη συμμετο...