Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

Εγγραφές στη Σχολή Στελεχών της Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης

Το Τμήμα Εκπαίδευσης Στελεχών & Νέων Εθελοντών της Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης προσκαλεί όλους τους εφήβους, οι οποίοι τώρα ξεκίνησαν τη Β’ Γυμνασίου (έτος γέννησης 2005) στον Α’ κύκλο της Σχολής Στελεχών, καθώς επίσης και τους εφήβους, της Γ’ Γυμνασίου (έτος γέννησης 2004) και Α’ Λυκείου (έτος γέννησης 2003) στον Β’ και Γ’ κύκλο αντίστοιχα.

Αναλυτικότερα:
Α’ κύκλος → παιδιά που γεννήθηκαν το 2005,
Β’ κύκλος → παιδιά που γεννήθηκαν το 2004,
και Γ’ κύκλος → παιδιά που γεννήθηκαν το 2003.

Λίγα λόγια για τη Σχολή Στελεχών:

Η Σχολή Στελεχών με έδρα τη Θεσσαλονίκη, εκπαιδεύει περισσότερα από 800 στελέχη ετησίως, σε Θεσσαλονίκη, Ασβεστοχώρι, Αθήνα & Βόλο και αποτελεί ένα εργαστήρι μη τυπικής εκπαίδευσης, τριετούς διάρκειας για εφήβους και νέους με θέματα όπως συνεργασία, επικοινωνία, ομαδικότητα, ηγεσία, προσφορά, λήψη αποφάσεων, εθελοντισμό κλπ.

Περισσότερες πληροφορίες: 


Η βιωματική μέθοδος, η μάθηση δηλαδή μέσα από εμπειρίες, είναι ένας μη τυπικός τρόπος  εκπαίδευσης και χρησιμοποιεί «το παιχνίδι» σαν εργαλείο προκειμένου να κάνει τη μάθηση  δυναμική, δημιουργική και ευχάριστη. Οι έφηβοι με την ενεργό συμμετοχή τους στη Σχολή Στελεχών μπορούν να αναπτύξουν
θετικούς τρόπους σκέψης και αντιμετώπισης της καθημερινότητας τους και να αποκτούν εμπειρίες που ενισχύουν την προσωπικότητά τους. Στόχος είναι η καλλιέργεια του ομαδικού πνεύματος, της υπευθυνότητας και του εθελοντισμού, καθώς και των ηγετικών ικανοτήτων. 

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα της Σχολής Στελεχών αποτελείται από τρεις κύκλους. Το πρόγραμμα κάθε κύκλου αποτελείται από 20 εβδομαδιαίες συναντήσεις κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Οι συναντήσεις αυτές πραγματοποιούνται σε ομάδες αποκλειστικά των 22 ατόμων. Την κάθε ομάδα συντονίζουν δύο εκπαιδευτές του τμήματος της Σχολής Στελεχών. Στον παρακάτω πίνακα παρατίθενται οι μέρες και οι ώρες που θα λειτουργήσουν τα τμήματα για το έτος 2018 -2019:

Παρασκευή 19:30 –21:00
Σάββατο 17:00 –18:30
Σάββατο 18:30 20:00

Η παρουσία σας θεωρείται υποχρεωτική σε όλες τις συναντήσεις του προγράμματος και ενδέχεται να αποτελέσει κριτήριο επιλογής σε άλλα προγράμματα της Χ.Α.Ν., όπως στην κατασκήνωση. Το πρόγραμμα προβλέπει επίσης τη διοργάνωση εκπαιδευτικών εκδρομών, στη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων και του Πάσχα που γίνονται στις κατασκηνώσεις του Αγίου Νικολάου Χαλκιδικής ή του Νυμφαίου Φλώρινας.

Πότε είναι οι εγγραφές

Οι εγγραφές θα γίνουν στο γραφείο κατασκηνώσεων της Χ.Α.Ν.Θ. από τις 9:00 έως τις 20:00 τις παρακάτω ημέρες:

Τρίτη 9 Οκτωβρίου ο Γ’ κύκλος
Τετάρτη 10 Οκτωβρίου ο Β’ κύκλος
Πέμπτη 11 Οκτωβρίου ο Α’ κύκλος

Προσοχή θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας !!!

Η κράτηση θα γίνεται μόνο με την παρουσία σας και όχι τηλεφωνικώς.

Η ετήσια συνδρομή συμμετοχής στο πρόγραμμα είναι :

Α' Κύκλος (παιδιά που γεννήθηκαν το 2005) : 120,00€
Β' & Γ' κύκλος (παιδιά που γεννήθηκαν το 2004 & το 2003) : 110€

Η κράτηση θέσης γίνεται αποκλειστικά με την καταβολή του κόστους συμμετοχής στο Ταμείο της Χ.Α.Ν.Θ. ή σε έναν από τους Τραπεζικούς μας Λογαριασμούς. Μετά την έλευση των παραπάνω ημερομηνιών οι εγγραφές θα συνεχίζονται ακόμη και τηλεφωνικώς εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις.

Πότε ξεκινάνε τα τμήματα

Οι πρώτες συναντήσεις των τμημάτων θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018.

Ποιος μπορεί να συμμετέχει

Η Σχολή Στελεχών απευθύνεται τόσο σε εφήβους που έχουν ήδη συμμετάσχει σε κάποιο από τα προγράμματα της Χ.Α.Ν., όσο και σε κάθε παιδί αυτής της ηλικίας, που θα επιθυμούσε τώρα να εμπλακεί. Οπότε, οι φίλοι των παιδιών σας είναι ευπρόσδεκτοι.
 
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση :
www.ymca.gr ή στα παρακάτω τηλέφωνα και email:
Τ :231 600 1000, εσωτ.(4) & 0854

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η 1η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2024

 Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1/2 η αιμοδοσία του συλλόγου μας.  Ευχαριστούμε τα μέλη μας καθώς και την 1η ΕΠΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ για τη συμμετο...