Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 Δείτε τι παίζει στη Θεσσαλονίκη για το παιδί και την οικογένεια την τρέχουσα περίοδο:


1. Ο Μολυβένιος Στρατιώτης στο Θέατρο Αριστοτέλειον

Θέατρο Αριστοτέλειον: Εθνικής Αμύνης 2, Θεσσαλονίκη
Από 21 Οκτ 2018
Κάθε Κυριακή στις 11:30

 

 

 

 

 

Ο Μολυβένιος Στρατιώτης του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν σε διασκευή & σκηνοθεσία Μαριάννας Τόλη από τις 21 Οκτωβρίου 2018 στο Θέατρο Αριστοτέλειον

Τι είναι αυτό που κάνει τα παιδιά να αγαπούν τόσο τα παραμύθια; Μα φυσικά, η μαγεία τους.
Τι είναι αυτό που κάνει τους γονείς να έρχονται με τα παιδιά τους στο θέατρο; Μια ωραία ιστορία, με ωραίο τρόπο ειπωμένη.
Και τι είναι αυτό που παιδιά και γονείς παίρνουν μαζί τους φεύγοντας από το θέατρο; Την εμπειρία που βίωσαν.
Έχοντας όλα αυτά στο μυαλό μας, με χαρά ανακοινώνουμε ότι στις 21 Οκτωβρίου 2018 ανοίγει η αυλαία για την Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Αριστοτέλειον, με μια παράσταση αλλιώτικη από τις άλλες, που έρχεται για να πάρει μια θέση στην καρδιά μικρών και μεγάλων.
«Ο Μολυβένιος Στρατιώτης» είναι ένα παραμύθι που σας προσκαλεί να αφεθείτε στη μαγεία του. Είναι μια ιστορία γνωστή και αγαπημένη, γραμμένη από τον διασημότερο παραμυθά του κόσμου και διασκευασμένη, με αγάπη και ευαισθησία, από τη βραβευμένη Μαριάννα Τόλη. Είναι το αποτέλεσμα της ομαδικής δουλειάς δώδεκα ηθοποιών και αμέτρητων συντελεστών, που δούλεψαν ακούραστα όλο το καλοκαίρι για να σας προσφέρουν ένα μοναδικό ροκ υπερθέαμα που δε θα θέλετε να τελειώσει!
Μέσα από τη ρομαντική ιστορία του Μολυβένιου και της Μπαλαρίνας, «Ο Μολυβένιος Στρατιώτης» αγγίζει έννοιες διαχρονικές και πανανθρώπινες, μιλώντας για τη δίχως όρους και όρια αγάπη, για την αξία της διαφορετικότητας και τη δύναμη της αποδοχής της, για τον σεβασμό και την ειλικρίνεια, ανοίγοντας έναν νέο δρόμο για να εμπνευστούμε και να εμπνεύσουμε τα παιδιά μας. Σε μια εποχή που η τεχνολογία μας φέρνει κοντά, αλλά ταυτόχρονα μας κρατά μακριά από τον εαυτό μας και τους άλλους, «Ο Μολυβένιος Στρατιώτης» έρχεται να μας θυμίσει πόσο σημαντικό είναι να παί-ΖΟΥΜΕ ουσιαστικά και ΜΑΖΙ.
Δε θα πούμε περισσότερα. Ετοιμαστείτε να ροκάρετε με την καρδιά σας!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Διασκευή – Σκηνοθεσία – Επιλογή μουσικής – Στίχοι: Μαριάννα Τόλη
Χορογραφίες: Αλέξανδρος Κουζίτσκιν
Ενορχήστρωση: Αλέκος Μπαζάνης
Μουσική διδασκαλία: Ανδρέας Κουτρόπουλος
Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς, Βαγγέλης Παπαντωνίου
Κοστούμια: Μιχάλης Σδούγκος
Φωτισμοί: Παναγιώτης Πλασκασοβίτης, Γιάννης Κυρατζής
Φωτογραφίες – Trailer: Studio 123 Photography (www.studio123.gr)
Σχεδιασμός αφίσας – εντύπου: Graphica
Επικοινωνία – Προβολή: Λία Κεσοπούλου

ΔΙΑΝΟΜΗ
Μολυβένιος Στρατιώτης: Αρσένιος Γαβριηλίδης
Χανς: Πασχάλης Αραμπατζής
Λίζα: Νόνικα Μαλκουτζή
Μπαλαρίνα: Κική Τσαλίκη
Μαύρη Μπαλαρίνα: Αντωνία Πιτουλίδου
Τζακ – Εργοστασιάρχης: Σωκράτης Μαϊδώνης
Ροκάς: Δημήτρης Ήλκος
Μητέρα – Μαριονέτα: Μαρία Elbrus
Στρατιώτες: Νίκος Βόσσος, Δημήτρης Δάγκαλης
Στρατιωτίνα: Δήμητρα-Ιόλη Εξάρχου
Στρατηγός: Στρατής Ανούδης

Πληροφορίες

Θέατρο Αριστοτέλειον, Εθνικής Αμύνης 2, 546 21, Θεσσαλονίκη
Πρεμιέρα: Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018
Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 11:30 για το κοινό | Καθημερινά για σχολεία κατόπιν συνεννόησης (τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 250 303)
Διάρκεια παράστασης: 100 λεπτά (με διάλειμμα)
Τιμές εισιτηρίων: 12€ κανονικό | 10€ ανέργων (απαραίτητη η επίδειξη κάρτας ανεργίας στο ταμείο) | 10€ οικογενειακό (4 άτομα και άνω)
Προπώληση εισιτηρίων: www.ticketservices.gr | 10€ κανονικό | 9€ οικογενειακό (4 άτομα και άνω)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310 262 051
Περισσότερα: www.aristoteleion.gr | www.facebook.com/theatroaristoteleion




2. «Ο Μάγος του Οζ» στο Ράδιο Σίτυ

Παρασκευοπούλου 9, Θεσσαλονίκη
Από 30 Σεπ 2018
Κάθε Κυριακή στις 11.30 π.μ..







 

 

Η «Παιδική Σκηνή Θεσσαλονίκης» επιστρέφει τη νέα σεζόν στο Ράδιο Σίτυ, από 30 Σεπτεμβρίου, με την αγαπημένη περιπέτεια φαντασίας «Ο Μάγος του Οζ» του Λ. Φρανκ Μπάουμ, σε σκηνοθεσία Θωμά Βελισσάρη και απόδοση κειμένου Αλεξάνδρας Γιαννοπούλου.

Δέκα καλλιτέχνες επί σκηνής, ηθοποιοί, ζογκλέρ, χορευτές, ακροβάτες και ξυλοπόδαροι προσκαλούν μικρούς και μεγάλους σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας! Νοήματα ζωής, γέλιο, χαρά, διασκέδαση, σε μια ατμόσφαιρα γιορτής.
Οι πρωταγωνιστές της παράστασης «διδάσκουν» με τον πιο ευφάνταστο και διασκεδαστικό τρόπο ότι κάθε τι που αναζητάει κανείς βρίσκεται στη προσωπική και εσωτερική του δύναμη, την ψυχή του.
Οι θεατές περιηγούνται στη χώρα του Οζ μόνο και μόνο για να ανακαλύψουν πως η μαγεία του Ουράνιου Τόξου υπάρχει δίπλα τους αρκεί να θέλουν να την δούνε.
Σκοπός του σκηνοθέτη Θωμά Βελισσάρη είναι όλοι οι θεατές να αντιληφθούν πως μόνο όταν εκτιμάμε τις δυνάμεις μας μπορούμε να γίνουμε ό, τι ονειρευόμαστε! Η εκπαιδευτικός Αλεξάνδρα Γιαννοπούλου, που υπογράφει τη διασκευή του έργου, ισορροπεί τη μαγεία και τη χαρά του τσίρκο με τη δύναμη ψυχής.

Η Υπόθεση:
Η Δωροθέα εξαιτίας ενός κυκλώνα βρίσκεται στη χώρα του Οζ, Η καρδιά της όμως νοσταλγεί το αγρόκτημα της θείας Αιμιλίας που άφησε πίσω της. Για να επιστρέψει πρέπει να ζητήσει τη βοήθεια του μεγάλου μάγου Οζ. Η περιπέτειά της αρχίζει… Συντροφιά της, ένα σκιάχτρο χωρίς μυαλό, ένας τενεκεδένιος ξυλοκόπος χωρίς καρδιά και ένα δειλό λιοντάρι. Είναι όμως πράγματι έτσι; Και πως θα βοηθήσουν την Δωροθεα;

Συντελεστές:
Διασκευή-στίχοι: Αλεξάνδρα Γιαννοπούλου
Σκηνοθεσία: Θωμάς Βελισσάρης
Σκηνογραφία: Κατερίνα Παπαγεωργίου
Μουσική: Μανώλης Σταματιάδης
Ενδυματολογία: Ιφιγένεια Μανώλα
Μάσκες: Anna Wassiac
Κατασκευή κοστουμιών: Γαλήνη Ζουμπούλη
Ήχος- Φώτα: Μιχάλης Καραμιχάλης
Φωτογραφίες- Βίντεο: Καρέν Γκιουνασιάν
Διεύθυνση Παραγωγής: Ιφιγένεια Μανώλα
Παραγωγή: Παιδική Σκηνή Θεσσαλονίκης, www.paidikiskini.gr
Παίζουν: Αλέξανδρος Καλτσίδης, Αμαλία Ζαγοριανού, Ανδρέας Παπαϊωάννου, Δημήτρης Κουστολίδης, Δημήτρης Βαχτανίδης, Έλενα Παντελίδου, Θεοδώρα Καμπόσου, Μαρκέλα Κυριαζή, Μάρω Καραγιώργου και Περικλής Σταύρου.

Πληροφορίες:

Διάρκεια: 90 λεπτά (με διάλειμμα)
Πρεμιέρα: Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 11.30 π.μ.
Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 11.30 π.μ..
Τιμές εισιτηρίων: Γενική Είσοδος: 12€. Προπώληση: 10€. Άνεργοι/
Πολύτεκνοι/ Οικογενειακό (πάνω από 4 άτομα): 8€
Προπώληση εισιτηρίων: Ηλεκτρονικά στο www.viva.gr και στο ταμείο του θεάτρου «Ράδιο Σίτυ» (Παρασκευοπούλου 9 με Β. Όλγας 11)
Πληροφορίες: τηλ.: 2311 284 773
Καθημερινά οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία: Χριστίνα Αρζουμανίδου τηλ. 2311 284 773



3. Η Βασίλισσα του Χιονιού ένα μαγευτικό θέαμα στο ΜΜΘ

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: 25ης Μαρτίου και Παραλία, Θεσσαλονίκη
17 Νοέ 2018 - 18 Νοέ 2018
 
 
 
 
 
 
 
 
Η Βασίλισσα του Χιονιού είναι μια μοναδική multimedia παράσταση βασισμένη σε ένα από τα πιο όμορφα και σημαντικότερα παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.
Η παράσταση διηγείται με έναν μοναδικό τρόπο το μαγικό και συναρπαστικό ταξίδι της μικρής Γκέρντα μέχρι την Παγωμένη Χώρα του Χιονιού. Ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες, δοσμένο με ένα φαντασμαγορικό τρόπο από τους καλλιτέχνες των Magic Theatre Serpentes -χορευτές, χορευτές κλασικού μπαλέτου, σολίστ της όπερας, ακροβάτες, εναέριους καλλιτέχνες, πρωτότυπα και πλούσια κοστούμια σε συνδυασμό με εντυπωσιακές βιντεοπροβολές.
Οι Magic Theatre Serpentes δημιουργήθηκαν το 2000 στην Λουμπλιάνα από την multimedia καλλιτέχνη Lidija Bernik. Έχουν εντυπωσιάσει με τη δουλειά τους διεθνώς και έχουν πραγματοποιήσει παραστάσεις σε πολλές χώρες όπως Ιταλία, Αυστρία, Γερμανία, Δανία, Αγγλία, Ιρλανδία, Γαλλία, Νότια Κορέα, Αμερική, Βραζιλία, Ιαπωνία κ.α.
Οι παραστάσεις τους χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερα πλούσια μέσα έκφρασης που δημιουργούν ένα ανεπανάληπτο αισθητικό αποτέλεσμα, με πρωτότυπα βίντεο, ιδιαίτερα εντυπωσιακά, πλούσια κοστούμια και μάσκες, με υψηλού επιπέδου καλλιτέχνες και όμορφη μουσική επένδυση.

Πληροφορίες

Ημέρες και Ώρες Παραστάσεων
Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018 στις 19:00 (ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1)
Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018 στις 17:00 (ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1)
Τιμές Εισιτηρίων
35€ (23€*), 30€ (23€*), 25€ (18€*), 18€ (10€*), 10€
* παιδικό



4. Δον Κιχώτης στο Θέατρο Κολοσσαίον

Κολοσσαίον: Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 150 Θεσσαλονίκη
13 Οκτ 2018 - 25 Νοέ 2018
 Ημέρες και Ώρες Παραστάσεων:
Κάθε Σάββατο στις 17:30 και Κυριακή στις 11:30








Δον Κιχώτης του Μιγκέλ Θερβάντες από Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018 στο Θέατρο Κολοσσαίον .
«Φέτος στη Θεσσαλονίκη, κρατήστε ψηλά τη σημαία του ονείρου!»
 
Ένα από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, ο Δον Κιχώτης του Μιγκέλ Θερβάντες, που αποθεώθηκε από 100 χιλιάδες θεατές στην Αθήνα, ανεβαίνει στο Θέατρο Κολοσσαίο της Θεσσαλονίκης από τις 13 Οκτωβρίου 2018, σε μια παράσταση που φιλοδοξεί να δικαιώσει τη φήμη του θρυλικού αυτού κειμένου και να μεταφέρει όλη την ποίηση από το παραμυθένιο κυνήγι της χίμαιρας που χαρακτηρίζει τον ξακουστό ήρωα για όλες τις εποχές.
Η φαντασία, το όνειρο, η φυγή, αλλά και η ανθρωπιά, η αγνότητα, η ευγένεια, σε τούτη εδώ την εποχή της κρίσης και της έκπτωσης, έρχονται σε όλο τους το μεγαλείο για να μας δώσουν θύρες διαφυγής και μνήμες από αξίες που έχουν εντελώς πια λησμονηθεί.
Ειδικότερα για τα παιδιά, η παιδική ψυχή του Δον Κιχώτη δίνει μια μοναδική ευκαιρία για ένα μαγικό ταξίδι στους τόπους της ποιητικής φαντασίας, αλλά και στον χώρο της κλασικής λογοτεχνίας, που είναι η βάση για τη ψυχική και την πνευματική καλλιέργεια.
Τα παιδιά κάθε ηλικίας θα έλθουν σε επαφή με ένα από τα πιο μεγάλα κείμενα του δυτικού κόσμου, που μέσα από την αλληγορία του μεταγγίζει στις νεανικές ψυχές ποιότητες πραγματικού πολιτισμού με επίκεντρο τον άνθρωπο και την βαθιά σημασία του.
Η παράσταση ζωντανεύει τις συναρπαστικές περιπέτειες του «μεγαλοφάνταστου ιδαλγού» σε σκηνοθεσία και χορογραφία της Σοφίας Σπυράτου, δημιουργού μερικών από τις πιο επιτυχημένες παιδικές παραστάσεις των τελευταίων ετών, όπως Θησέας και η Αριάδνη στο νησί των ταύρων και Ιάσονας και το χρυσόμαλλο δέρας.
Το κείμενο του βραβευμένου ποιητή Στρατή Πασχάλη, που διασκεύασε το μυθιστόρημα του Θερβάντες με σεβασμό στις ιδέες και την πλοκή του, εξιστορεί το μαγικό ταξίδι του Κιχώτη μπολιάζοντάς το με στοιχεία από την commedia del’arte και το θέατρο του δρόμου, συνδέοντας τον ρομαντικό μύθο του περιπλανώμενου ιππότη με το σήμερα.
Τη μουσική της παράστασης συνέθεσε ο καταξιωμένος Νίκος Κυπουργός και τους στίχους ο βραβευμένος ποιητής Μιχάλης Γκανάς, ενώ για τα εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια υπεύθυνος είναι ο Μανόλης Παντελιδάκης.
Οι συνθέσεις του Νίκου Κυπουργού –δημιουργού της θρυλικής Λιλιπούπολης και των Μυστικών του κήπου– συνομιλούν με τη λαϊκή μουσική του 17ου αιώνα, εποχή έκδοσης του Δον Κιχώτη, και χαρίζουν στην αφήγηση ένα παιγνιώδες, ανατολίτικο και ισπανικό χρώμα που φτάνει ως το σύγχρονο φλαμένκο.
Το αφηγηματικό νήμα ξετυλίγει ένας θίασος πλανόδιων θεατρίνων, που ερμηνεύει τα επεισόδια του μυθιστορήματος διαπλέκοντας την πραγματικότητα με το όνειρο, όπως ο ήρωας.
Με κωμική διάθεση και πολλή μουσική, η παράσταση ξεδιπλώνει ένα φαντασμαγορικό θέαμα, καθώς ο Δον Κιχώτης και ο πιστός του ιπποκόμος Σάντσο Πάντσα μάχονται για τη δόξα και την ιδανική αγάπη, αντιμέτωποι με γιγάντιους ανεμόμυλους και αλλόκοτα τέρατα, με φόντο επιβλητικά παλάτια, μυστικές σπηλιές και παραμυθένια τοπία.
Ένας δωδεκαμελής θίασος από ταλαντούχους ηθοποιούς, χορευτές και ακροβάτες με τον Λευτέρη Δημηρόπουλο ως Δον Κιχώτη, και τον Πάνο Ζώη στον ρόλο του Σάντσο Πάντσα αφηγούνται τη συναρπαστική ιστορία.
Ασυμβίβαστος και ονειροπόλος, δοσμένος στο κυνήγι της ουτοπίας, ο Δον Κιχώτης είναι αναμφίβολα η μορφή που επηρέασε όσο καμία άλλη αναρίθμητους συγγραφείς και καλλιτέχνες εδώ και τέσσερις αιώνες.
Το κείμενο είναι προσαρμοσμένο, έτσι ώστε να γίνεται κατανοητό απ’ όλες τις ηλικίες. Λόγος, εικόνα, μουσική, υποκριτική και χορός δημιουργούν μια αφηγηματική τοιχογραφία, φαντασμαγορική και συναρπαστική, που θα αναπαραστήσει το περιπετειώδες ταξίδι του ονειροπόλου ιππότη.

Η παράσταση θα παρουσιάζεται κάθε Σάββατο και Κυριακή για το γενικό κοινό και τις καθημερινές για τα σχολεία όλων των βαθμίδων.

Σκηνοθεσία – Χορογραφίες: Σοφία Σπυράτου
Κείμενο: Στρατής Πασχάλης
Σκηνικά – Κουστούμια: Μανόλης Παντελιδάκης
Μουσική: Νίκος Κυπουργός
Διεύθυνση Παραγωγής: Χρηστίνα Νιάρου
Επικοινωνία: Μαργαρίτα Σίσιου
Βοηθός σκηνοθέτη: Στέλιος Χατζηαδαμίδης
Βοηθός χορογράφου: Άννα Μανούδη
Βοηθός σκηνογράφου – ενδυματολόγου: Χαρά Τσουβαλά
Σχεδιασμός φωτισμών: Ελευθερία Ντεκώ – Σαράντος Ζουρντός

Παίζουν οι ηθοποιοί :
Λευτέρης Δημηρόπουλος, Πάνος Ζώης, Μάριος Ζαρδαβάς, Μαριάννα Ντίνου, Άννα Μανούδη, Ελένη Μισχοπούλου, Μελίνα Ατρείδου, Βαγγέλης Γεωργιάδης, Χριστίνα Σαπουνίδου, Βασίλης Γκουλέτσας και οι εναέριοι ακροβάτες Ιωάννα Δημητριάδου και Daniel Arrando.

Πληροφορίες

Για ομαδικά εκπτωτικά εισιτήρια τηλεφωνήστε στο 2118005141



5.Χίλιες και μία νύχτες στο Ολύμπιον

Ολύμπιον: Αριστοτέλους 10, Θεσσαλονίκη
Από 14 Οκτ 2018
 
Ημέρες και Ώρες Παραστάσεων:
Κυρ 14 Οκτωβρίου στις 11:30
Κυρ 18 Νοεμβρίου στις 11:30
Κυρ 25 Νοεωμβρίου στις 11:30
Κυρ 2 Δεκεμβρίου στις 11:30
Κυρ 9 Δεκεμβρίου στις 11:30
Κυρ 16 Δεκεμβρίου στις 11:30


Χίλιες και μία νύχτες από την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 στο Ολύμπιον.

«…Χίλιες και μία νύχτες κύλησαν γεμάτες μαγικά παραμύθια, μέχρι που, στο τέλος μετριάστηκε η οργή του σουλτάνου Σαχριγιάρ και η ψυχή του γαλήνεψε· είχε νικηθεί, βλέπετε, από την αρετή, τη γενναιότητα και την σοφία της Σεχραζάντ …»
Το παραμύθι των παραμυθιών τις «Χίλιες και μία νύχτες» θα παρουσιάσει η Παιδική Σκηνή του Νέου Θεάτρου Θεσσαλονίκης τη χειμερινή θεατρική περίοδο 2018 – 2019 στο θέατρο «Ολύμπιον» (Φεστιβάλ Κίν/φου Θεσσαλονίκης).

Παραστάσεις θα δοθούν και σε πόλεις της Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία και με οργανωτική υποστήριξη Δήμων και τοπικών πολιτιστικών φορέων.
Το έργο ανεβαίνει σε σύλληψη – σκηνοθεσία – σκηνικό χώρο Γιάννη Ρήγα, μουσική Γιώργου Χριστιανάκη, κοστούμια Χρήστου Μπρούφα, κίνηση – χορογραφία Ιωάννας Δεμερτζίδου, βοηθός σκηνοθέτη Ιωάννα – Μαρκέλα Χαλκιά.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μάρα Μαλγαρινού, Νίκος Μήλιας, Δημήτρης Μήτρου, Θανάσης Ρέστας, Μάγδα Σκούπρα – Γιαννίκη, Σωτήρης Χατζηαγόρου.

Οι «Χίλιες και μία νύχτες» είναι μία μοναδική συλλογή παραμυθιών βαθιάς ποιητικότητας και ουσιαστικών ηθικών διδαγμάτων που άσκησαν τεράστια επιρροή στο δυτικό πολιτισμό και εξακολουθούν να μας συγκινούν έως σήμερα.
Η εξέχουσα θέση που κατέχουν οι ιστορίες της Σεχραζάντ στην παγκόσμια λογοτεχνική παράδοση οφείλεται στην πλούσια πολυεπίπεδη αφήγηση τους, που ξεδιπλώνει μπροστά μας ένα άλλο σύμπαν ανάμεσα στο μύθο και την πραγματικότητα, ανάμεσα στο επικό και την ανθρώπινη διάσταση.
Ένας κόσμος πλημμυρισμένος από υπερφυσικά θαύματα, νεράιδες, μαγικά λυχνάρια, αμύθητους θησαυρούς, παράξενα τζίνι και πολυτελή παλάτια.
Σ’ έναν σύγχρονο κόσμο που ασθμαίνει έχουμε ανάγκη ίσως περισσότερο από ποτέ από ένα καλό παραμύθι ή μάλλον από χίλιες και μία μαγικές ιστορίες. Καθώς αρχίζει να νυχτώνει η Σεχραζάντ κάτω από το φεγγαρόφωτο μας αφηγείται τα πιο όμορφα παραμύθια… παρέα της θα πετάξουμε με το μαγικό χαλί του Αλαντίν, θα ακολουθήσουμε τον Σεβάχ στα ταξίδια του και με σύνθημα το «Σουσάμι άνοιξε» θα βοηθήσουμε τον Αλή Μπαμπά να νικήσει τους σαράντα κλέφτες…

Συντελεστές – Ηθοποιοί
Σύλληψη – Σκηνοθεσία – Σκηνικός Χώρος: Γιάννης Ρήγας
Μουσική: Γιώργος Χριστιανάκης
Κοστούμια: Χρήστος Μπρούφας
Κίνηση – Χορογραφίες: Ιωάννα Δεμερτζίδου
Φωτισμοί – Ηχοληψία: Δημήτρης Κοκολινάκης
Βοηθός σκηνοθέτη: Ιωάννα – Μαρκέλα Χαλκιά

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Μάρα Μαλγαρινού
Νίκος Μήλιας
Δημήτρης Μήτρου
Θανάσης Ρέστας
Μάγδα Σκούπρα-Γιαννίκη
Σωτήρης Χατζηαγόρου


6. Χορός στον πάγο με τα αστέρια του καλλιτεχνικού πατινάζ

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: 25ης Μαρτίου και Παραλία, Θεσσαλονίκη
 
26 Δεκ 2018 - 30 Δεκ 2018
 
Από Τετάρτη 26  έως Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018 στην Αίθουσα Φίλων Μουσικής Μ1




Χριστούγεννα στο Μέγαρο με χορό στον πάγο

RUSSIAN ICE STARS: Η ΧΙΟΝΑΤΗ 

Ο.Μ.Μ.Θ. – ADAM PRODUCTIONS
Χορός στον πάγο με τα αστέρια του καλλιτεχνικού πατινάζ!
Τα φετινά Χριστούγεννα η σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης μεταμορφώνεται σε παγοπίστα για να υποδεχτεί τα αστέρια του καλλιτεχνικού πατινάζ, σε μία υπερπαραγωγή που ξετυλίγει το διαχρονικό και πολυαγαπημένο παραμύθι της Χιονάτης.
Όλα τα στοιχεία του παραδοσιακού παραμυθιού των Αδελφών Γκριμ, η κακιά βασίλισσα, ο μαγικός καθρέφτης, το δηλητηριασμένο μήλο και η όμορφη βασιλοπούλα που περιμένει το βασιλόπουλο να τη ζωντανέψει, έχει εμπνεύσει δημιουργούς κάθε είδους τέχνης και έχει αγαπηθεί από πολλές γενιές σε όλο τον κόσμο.
Οι ολυμπιονίκες και πρωταθλητές του καλλιτεχνικού πατινάζ Russian Ice Stars μεταφέρουν το κλασικό παραμύθι στον πάγο με χορό, ακροβατικά, εντυπωσιακά σκηνικά και θεατρικά εφέ, δημιουργώντας ένα αριστούργημα που αποθεώνεται από εκατομμύρια μικρούς και μεγάλους θεατές.
Τιμές Εισιτηρίων
50€ (35€*), 40€ (28€*), 30€ (21€*), 20€ (14€*), 15€ (10€*)
* Παιδικά, φοιτητικά, ανέργων

Ημέρες & Ώρες παραστάσεων
Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου στις 18:00 (ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1)
Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου στις 20:00 (ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1)
Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου στις 20:00 (ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1)
Σάββατο 29 Δεκεμβρίου στις 16:00 (ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1)
Σάββατο 29 Δεκεμβρίου στις 20:00 (ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1)
Κυριακή 30 Δεκεμβρίου στις 12:00 (ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1)
Κυριακή 30 Δεκεμβρίου στις 16:00 (ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1)



7. «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» στο Θέατρο Αυλαία

Θέατρο Αυλαία: Πλατεία ΧΑΝΘ, Θεσσαλονίκη
14 Οκτ 2018 - 30 Δεκ 2018
Κάθε Κυριακή δύο παραστάσεις 11:30 & 15:00









«Όνειρο Καλοκαιρινής νύχτας» σε Διασκευή και Σκηνοθεσία Δημήτρη Αδάμη
Η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου ΑΥΛΑΙΑ, παρουσιάζει την θεατρική περίοδο 2018-2019 το έργο του Σαίξπηρ « Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας», σε διασκευή και σκηνοθεσία του Δημήτρη Αδάμη.
Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αδάμης εμπνέεται και παίρνει αφορμή αυτή την σχολική χρονιά, από τη πιο διάσημη φράση του Σαίξπηρ:
«Είμαστε φτιαγμένοι από το υλικό των ονείρων…»
και ζωντανεύει μπροστά στα μάτια των παιδιών, το πιο απίστευτο όνειρο, το έργο που έχει ανέβει περισσότερες φορές στον κόσμο από οποιοδήποτε άλλο, το κείμενο που αγαπούν όλοι.
Η παράσταση είναι ειδικά φτιαγμένη για τα παιδιά, με μια ολοκαίνουρια διασκευή, με επταμελή θίασο και συστήνει τον σπουδαίο συγγραφέα μέσα από την ελαφρότητα ενός ψιθύρου.
Ο Πουκ, το λατρεμένο ξωτικό των παιδιών, ο γκαφατζής θίασος των Μαστόρων, τα ζευγάρια των νέων ερωτευμένων, η Βασίλισσα των Ξωτικών Τιτάνια με τον αγαπημένο της Γάιδαρο, όλοι, άνθρωποι και ξωτικά, περιπλέκονται σε μια από τις πιο αστείες ιστορίες που έχουν γραφτεί ποτέ. Ξεκαρδιστική διασκευή, μαγικά σκηνικά και κοστούμια, αέρινες χορογραφίες, εξαίσιες μουσικές και τραγούδια.

Το έργο είναι ακαταμάχητο γιατί:
ανήκει στην σπουδαία θεατρική κληρονομιά που άφησε ο Σαίξπηρ στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο.
εμπεριέχει την τεχνική «το θέατρο μέσα στο θέατρο» που διδάσκονται τα παιδιά ως θεατές.
είναι η πιο ξεκαρδιστική και συνάμα συγκινητική κωμωδία του παγκόσμιου ρεπερτορίου. ο συγγραφέας του βρήκε τον πιο μαγικό τρόπο να μιλήσει σε όλους μας για τη δύναμη της φιλίας, για την ελευθερία και την ορμή των νιάτων, για το καταφύγιο που δίνουν στις ανθρώπινες δυσκολίες τα όνειρα.
Η παράσταση κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018, με δύο παραστάσεις. Καθημερινά παραστάσεις για σχολεία.

Συντελεστές:
Μετάφραση από το πρωτότυπο : Κατερίνα Τούρα
Διασκευή –Σκηνοθεσία-Μουσική επιμέλεια : Δημήτρης Αδάμης
Σκηνικά : μαγικές σβούρες
Κοστούμια : Ελίνα Δράκου
Kίνηση : Σταύρος Αποστολάτος
Ενορχήστρωση : Γιώργος Κωνσταντινίδης
Μάσκες – Κατασκευές : Ιφιγένεια Κωφού
Φωτισμοί : Γιώργος Ανεστόπουλος,
Βοηθοί Σκηνοθέτη : Μαρία Ράπαντα
Βοηθός Κινησιολόγου : Αναστασία Μπρουζιώτη

Παίζουν οι ηθοποιοί: Δήμητρα Αντωνακούδη, Αλκιβιάδης Γκόσιος, Αλεξάνδρα Κασιούμη, Κωνσταντίνος Λιάρος, Κωνσταντίνος Πετρίδης, Κορνηλία Προκοπίου, Γιώργος Χριστοφορίδης

Πληροφορίες

«Όνειρο Καλοκαιρινής νύχτας» – Θέατρο Αυλαία
Κάθε Κυριακή δύο παραστάσεις 11:30 & 15:00
Επικοινωνία: Ελευθερία Τέτουλα
Προπώληση: Ταμείου θεάτρου ΑΥΛΑΙΑ, www.viva.gr
Πληροφορίες- Κρατήσεις: 2310230013
Τιμές εισιτηρίου: κανονικό 10 ευρώ, παιδικό/ανέργων/πολυτέκνων 8 ευρώ
Ομαδικό άνω των 15 ατόμων 7 ευρώ,
Οικογενειακό (δύο ενήλικες + 2 παιδιά) 32 ευρώ
Πρωινό και Θέατρο
Το θέατρο ΑΥΛΑΙΑ σε συνεργασία με το “Catering Samiotakis” διαθέτει πρωινό για τους μικρούς φίλους, από τις 10:30 έως τις 11: 15, με τις σωστές επιλογές υγιεινής διατροφής για παιδιά στην προνομιακή τιμή των 2,50 ευρώ, απαραίτητη η προκράτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η 1η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2024

 Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1/2 η αιμοδοσία του συλλόγου μας.  Ευχαριστούμε τα μέλη μας καθώς και την 1η ΕΠΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ για τη συμμετο...