Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

ΔΥΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



1. Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων

Το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, σε συνεργασία με τα Τμήματα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής και Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του 19ου κύκλου του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων για Στελέχη Επιχειρήσεων (Executive MBA), το οποίο
οδηγεί στην απονομή α) Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ - Master in Business Administration), και β) Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στη Διοίκηση Επιχειρήσεων με κατεύθυνση στα γνωστικά αντικείμενα Μάρκετινγκ, Χρηματοοικονομική Διοίκηση, Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων, Διοίκηση Επιχειρήσεων Φιλοξενίας, Διοίκηση και Οικονομική Διαχείριση Μονάδων Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, Διοίκηση Εκπαιδευτικών Οργανισμών και Διοίκηση Αθλητικών Μονάδων και Φορέων (Οι κατευθύνσεις προσφέρονται μόνο αν υπάρχει η ελάχιστη απαιτούμενη από τον κανονισμό συμμετοχή).

Στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Τμημάτων ΑΕΙ της ημεδαπής ή αντίστοιχων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής, των οποίων το πτυχίο έχει αναγνωρισθεί από το ΔΙΚΑΤΣΑ ή το ΔΟΑΤΑΠ. καθώς και πτυχιούχοι των Τ.Ε.Ι.
Ο μέγιστος αριθμός φοιτητών που θα εισαχθούν στο 19ο κύκλο του προγράμματος που θα αρχίσει το Φεβρουάριο 2018, θα είναι εβδομήντα (70). [Ο τελικός αριθμός των εισακτέων θα εξαρτηθεί από τις υποψηφιότητες και τους λειτουργικούς περιορισμούς του προγράμματος]. Η αίτηση καθώς και πληροφορίες σχετικά με τα κριτήρια επιλογής παρέχονται από τη Γραμματεία του Δ.Π.Μ.Σ. στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, μέσω της ιστοσελίδας του προγράμματος (http://mba.uom.gr/) ή μέσω της ιστοσελίδας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (www.uom.gr). 

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν από 16 Οκτωβρίου μέχρι 20 Νοεμβρίου 2017 στη Γραμματεία του Δ.Π.Μ.Σ. τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1. Αίτηση
Η ανωτέρω αίτηση, συμπληρώνεται και υποβάλλεται καταρχάς ηλεκτρονικά. Κατόπιν αφού εκτυπωθεί και υπογραφεί, θα πρέπει να κατατεθεί στη Γραμματεία μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά.
2. Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα.
3. Φωτοαντίγραφο πτυχίου/διπλώματος (Οι κάτοχοι τίτλου ΑΕΙ της αλλοδαπής οφείλουν να προσκομίσουν απαραιτήτως την αναγνώριση του τίτλου τους από το ΔΙΚΑΤΣΑ ή ΔΟΑΤΑΠ).
4. Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας με ακριβή Μ.Ο.
5. Δύο συστατικές επιστολές σε σφραγισμένο φάκελο, η μία τουλάχιστον να είναι από τον εργασιακό χώρο (λήψη αρχείου από το σχετικό σύνδεσμο). Οι συστατικές επιστολές οι οποίες δεν επιστρέφονται, είναι εμπιστευτικές και ο υποψήφιος δεν λαμβάνει γνώση των πληροφοριών του εντύπου ή άλλων επιστολών που έχουν γραφτεί για αυτούς.
Δεν γίνονται δεκτές συστατικές επιστολές από συγγενείς 1ου και 2ου βαθμού του υποψήφιου.
6. Επικυρωμένο αποδεικτικό γνώσης της αγγλικής γλώσσας επιπέδου Β2 (καλή γνώση) ή ανώτερο, το οποίο γίνεται αποδεκτό από τον ΑΣΕΠ σύμφωνα με το πιο πρόσφατο ειδικό παράρτημα (Α2) απόδειξης γλωσσομάθειας
(http://www.asep.gr/webcenter/ShowProperty?nodeId=%2Fucmserver%2FVDCCMS01.ASEP.003694%2F%2FidcPrimaryFile&revision=latestreleased). 
Επιπλέον γίνεται αποδεκτό το TOEFL, με βαθμό τουλάχιστον 87 (στο Internet-based test) ή Πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από Αγγλόφωνο Πανεπιστήμιο (το οποίο έχει αναγνωρισθεί από το ΔΙΚΑΤΣΑ ή ΔΟΑΤΑΠ) ή Πτυχίο Αγγλικής Φιλολογίας. (Τα αποτελέσματα TOEFL θα πρέπει να αποσταλούν στη Γραμματεία του Δ.Π.Μ.Σ. απευθείας από το ETS. Ο κωδικός για το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας είναι 7006 – Department Code 02 (Διοίκηση Επιχειρήσεων). Επίσης, τα αποτελέσματα TOEFL και IELTS κατοχυρώνονται για τέσσερα (4) χρόνια). 
(Το αποδεικτικό γνώσης της αγγλικής γλώσσας προσκομίζεται σε ευανάγνωστο αντίγραφο, εφόσον έχει επικυρωθεί προηγουμένως από δικηγόρο ή σε επικυρωμένο αντίγραφο από την αρχή του το εξέδωσε).
7. Αποδεικτικά Επαγγελματικής Εμπειρίας η οποία αποδεικνύεται με πιστοποιητικά ή βεβαιώσεις επίσημου (δημόσιου) ασφαλιστικού φορέα. Ο υποψήφιος θα πρέπει να έχει τουλάχιστον είκοσι πέντε (25) μήνες προϋπηρεσία (πλήρους ασφάλισης) ως στέλεχος επιχείρησης ή οργανισμού.
8. Βεβαίωση από την επιχείρηση ή τον οργανισμό που εργάζεται (ή έχει εργαστεί) ο υποψήφιος που να περιγράφει αναλυτικά τις αρμοδιότητες της διοικητικής θέσης (ή των θέσεων) που κατείχε.
9. Επιπρόσθετα προσόντα (ειδικά σεμινάρια, Η/Υ, μαθήματα σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, δημοσιεύσεις, μελέτες, μεταπτυχιακό τίτλο, πτυχίο συμπληρωματικής εκπαίδευσης, βραβεία, συμμετοχή σε επιστημονικά συνέδρια).
10. Φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας.
11. Κατάθεση τέλους 60€ στο λογαριασμό του Δ.Π.Μ.Σ. στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (Τράπεζα Πειραιώς IBAN: GR220172202000 5202-011660-827) για την αξιολόγηση της αίτησης. Στο αποδεικτικό κατάθεσης, που υποβάλλεται με την αίτηση, είναι απαραίτητο να αναγράφεται το όνομα του υποψηφίου. Το τέλος αξιολόγησης δεν επιστρέφεται σε καμία περίπτωση. 

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
Βαθμός πτυχίου 35%
Αναγνωρισμένη Επαγγελματική Εμπειρία 35%
Επιπρόσθετα προσόντα 15%
Συνέντευξη 15%

ΚΟΣΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Για τους εισερχόμενους στο πρόγραμμα για Στελέχη Επιχειρήσεων, από το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, το συνολικό κόστος του προγράμματος ανέρχεται στα €5.500. 

Τα δίδακτρα μπορεί να χρηματοδοτηθούν από το 0,24% του ΟΑΕΔ, δηλαδή ολόκληρο το κόστος του προγράμματος ή μέρος αυτού επιστρέφεται στις Επιχειρήσεις μέσω της εργοδοτικής εισφοράς 0,24% του ΟΑΕΔ.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του Δ.Π.Μ.Σ. (κτίριο H, ισόγειο) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Εγνατίας 156, 54636 Θεσσαλονίκη, τηλέφωνο 2310 891530/513 ή στην ιστοσελίδα του προγράμματος http://mba.uom.gr (ηλεκτρονικό ταχυδρομείο mba@uom.edu.gr). Οι ώρες εξυπηρέτησης του κοινού είναι Δευτέρα-Παρασκευή 11:30-14:00.

 2. Π.Μ.Σ. στη Στρατηγική Διοικητική Λογιστική και Χρηματοοικονομική Διοίκηση


Το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του 10ου κύκλου του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) στη Στρατηγική Διοικητική Λογιστική και Χρηματοοικονομική Διοίκηση για Στελέχη Επιχειρήσεων το οποίο περιλαμβάνει τις παρακάτω κατευθύνσεις:

Α. Λογιστικής και Β. Χρηματοοικονομικής

Στο ΠΜΣ στη Στρατηγική Διοικητική Λογιστική και Χρηματοοικονομική Διοίκηση για Στελέχη Επιχειρήσεων γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Τμημάτων Πανεπιστημίων της ημεδαπής και ισότιμων αναγνωρισμένων Ιδρυμάτων της αλλοδαπής, πτυχιούχοι Τμημάτων ΑΣΕΙ καθώς και πτυχιούχοι Τμημάτων ΑΤΕΙ.
Το ΠΜΣ απευθύνεται, κυρίως, σε εργαζόμενους και στελέχη επιχειρήσεων που παράλληλα με την επαγγελματική τους δραστηριότητα επιθυμούν να παρακολουθήσουν Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών. Η χρονική διάρκεια σπουδών είναι τρία ακαδημαϊκά εξάμηνα από τα οποία το τελευταίο αφιερώνεται στην εκπόνηση της Μεταπτυχιακής Διπλωματικής Εργασίας. Η παρακολούθηση των μαθημάτων του προγράμματος γίνεται είτε δια ζώσης, αποκλειστικά Παρασκευή απόγευμα και Σάββατο, είτε σε συνδυασμό με τη μέθοδο της εξ' αποστάσεως εκπαίδευσης.

O 10ος κύκλος του Προγράμματος αρχίζει τον Φεβρουάριο του 2018. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν, έως τις 18 Δεκεμβρίου 2017, στην Γραμματεία του ΠΜΣ στη Στρατηγική Διοικητική Λογιστική και Χρηματοοικονομική Διοίκηση για Στελέχη Επιχειρήσεων τα παρακάτω δικαιολογητικά:
1. Έντυπη αίτηση
2. Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα
3. Αντίγραφο πτυχίου/διπλώματος
4. Αντίγραφο πιστοποιητικού αναλυτικής βαθμολογίας με ακριβή Μ.Ο.
5. Δύο συστατικές επιστολές, κατά προτίμηση, από μέλη ΔΕΠ.
6. Αντίγραφο επαγγελματικής εμπειρίας.
7. Αποδεικτικό γνώσης της αγγλικής γλώσσας. (Σε αντίθετη περίπτωση θα προσέλθουν σε γραπτή εξέταση).
8. Επιστημονικές δημοσιεύσεις, διακρίσεις (εάν υπάρχουν)
9. Επιπρόσθετα προσόντα (πτυχία, μεταπτυχιακά διπλώματα, ξένες γλώσσες εκτός αγγλικής γλώσσας, σεμινάρια, γνώση Η/Υ, πτυχία συμπληρωματικής εκπαίδευσης, βραβεία, υποτροφίες, κ.ο.κ.) που θα αποδεικνύονται από σχετικά αντίγραφα.
Για την αξιολόγηση της αίτησης απαιτείται, επίσης, η κατάθεση παράβολου εξέτασης φακέλου (50€) στο λογαριασμό του ΠΜΣ στη Στρατηγική Διοικητική Λογιστική και Χρηματοοικονομική Διοίκηση για Στελέχη Επιχειρήσεων (Τράπεζα Πειραιώς αρ. λογαριασμού: IBAN: GR66 0172 2020 0052 0203 8851 560). Στο αποδεικτικό κατάθεσης, που υποβάλλεται μαζί με την αίτηση, είναι απαραίτητο να αναγράφεται το όνομα του υποψηφίου.
Η λειτουργία του ΠΜΣ χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους (δίδακτρα).
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στην Γραμματεία του ΠΜΣ στη Στρατηγική Διοικητική Λογιστική και Χρηματοοικονομική Διοίκηση για Στελέχη Επιχειρήσεων: 4ος όροφος, γραφείο 431, κτίριο ΗΘ, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Εγνατία 156, 540 06 Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 891-693, 2310 891-691, fax: 2310 891-649, ιστοσελίδα (website): www.accfin.uom.gr, e-mail: maf@uom.gr. Οι ώρες εξυπηρέτησης είναι: Δευτέρα-Παρασκευή: 10:00πμ – 16:00μμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η 1η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2024

 Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1/2 η αιμοδοσία του συλλόγου μας.  Ευχαριστούμε τα μέλη μας καθώς και την 1η ΕΠΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ για τη συμμετο...