Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ











ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Σας παραθέτουμε ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δ.Σ. της Ένωσης της 9ης Οκτωβρίου 2017:
Η Ένωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, ως συνδικαλιστικό όργανο που εκπροσωπεί τους συναδέλφους, χωρίς να ασκεί διοίκηση, έχει καθήκον να διαπιστώνει παρατυπίες, αυθαιρεσίες ή και παρανομίες της  Διοίκησης  και  να  τις  καταγγέλλει.
Και η τωρινή Διοίκηση του Οργανισμού, συνεχίζοντας πρακτικές του παρελθόντος, προχωρά σε διαδοχικές ατομικές και διοικητικές πράξεις που φέρνουν στην επιφάνεια τον προβληματικό σχεδιασμό και τα λειτουργικά προβλήματα του Οργανισμού και θυμίζουν άλλες εποχές. Οι αποφάσεις αυτές μοναδικό σκοπό έχουν να πλήξουν μη αρεστούς, ή να εξυπηρετήσουν ημετέρους με όποιο κόστος.
Σε αυτές τις αυθαίρετες πρακτικές εμπίπτουν αποφάσεις που:
·        τοποθέτησαν ή μετακίνησαν προϊσταμένους σε θέσεις, οι οποίες δεν είχαν καν κενωθεί.
·        τοποθέτησαν προϊσταμένους χωρίς αντικειμενικά κριτήρια προσόντων.
·        μετακίνησαν υπαλλήλους χωρίς Υπηρεσιακό Συμβούλιο, χωρίς να υπάρχουν πραγματικές ανάγκες της υπηρεσίας υποδοχής και χωρίς αίτηση του υπαλλήλου.
·        μετακίνησαν δύο υπαλλήλους τον έναν στη θέση του άλλου μεταξύ δύο υπηρεσιών, χωρίς Υπηρεσιακό Συμβούλιο και χωρίς αίτησή τους.
·        διέθεσαν προφορικά υπαλλήλους από υπηρεσία σε υπηρεσία για ποικίλα διαστήματα.
·        κατανάγκασαν υπαλλήλους, αδιακρίτως και χωρίς να ερωτηθούν, να εργαστούν σαββατοκύριακο .
·        δημιούργησαν ένα οργανόγραμμα χωρίς να συμμετέχουν οι υπάλληλοι στη διαβούλευση, καταργώντας ή δημιουργώντας θέσεις ευθύνης, υπηρεσίες και τμήματα κατά το δοκούν.        
Σε άλλες περιπτώσεις οι σημερινοί ιθύνοντες κατήγγελλαν αντίστοιχες πρακτικές, τις οποίες σήμερα όμως ακολουθούν κατά πόδας και μάλιστα με μεγαλύτερο ζήλο, «ντύνοντας» με όμορφες δικαιολογίες τα κακώς κείμενα.
Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο και δεν πρόκειται να δείξουμε καμία ανοχή περαιτέρω, είτε τώρα είτε στο μέλλον σε ανάλογες πρακτικές.
Επιφυλασσόμαστε  σε  κάθε  περίπτωση  για τα  νόμιμα  δικαιώματά μας.
ΖΗΤΑΜΕ:
·        Την ανάκληση όλων των αυθαίρετων «μετακινήσεων», την ικανοποίηση των αιτημάτων μετακίνησης με αντικειμενικά κριτήρια.
·        Την επιστροφή των συναδέλφων που μετακινήθηκαν αυθαίρετα στη θέση ευθύνης που κατείχαν.
·        Τη λειτουργία και όχι τον παροπλισμό του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, για άμεση απάντηση των αιτήσεων των υπαλλήλων.

Πρέπει κάποια στιγμή να έρθει η ώρα της πραγματικής αλλαγής νοοτροπιών εάν πραγματικά επιθυμούμε να αναβαθμίσουμε το χώρο εργασίας μας στο δημόσιο, εάν πραγματικά θέλουμε χρηστή διοίκηση και ποιότητα εργασιακών συνθηκών για όλους.


Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                            Η   ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΕΛΛΙΔΗΣ                                    ΝΑΤΑΛΕΝΑ ΘΕΟΤΟΚΑΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η 1η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2024

 Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1/2 η αιμοδοσία του συλλόγου μας.  Ευχαριστούμε τα μέλη μας καθώς και την 1η ΕΠΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ για τη συμμετο...